Francia kémrepülő és vadászgépek miatt emelkedett a levegőbe egy orosz Szu-27-es a Fekete-tenger felett

2 hónap ezelőtt 6

Az orosz légierő egyik Szu-27-es vadászgépe a Fekete-tenger felett kísérte a francia légierő egy AWACS repülőgépét és két vadászgépét, megakadályozva, hogy azok megsértsék az orosz államhatárt – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Kedden az orosz légtérellenőrző eszközök három, az orosz államhatár felé repülő légi célpontot észleltek a Fekete-tenger felett.

Az államhatár megsértésének megakadályozására egy szolgálatban lévő Szuhoj-27-es vadászgépet indítottak. Az orosz vadászgép személyzete a légi célpontokat egy E-3F AWACS repülőgépként és a francia légierő két Rafale C többcélú vadászgépeként azonosította. Ahogy az orosz vadászgép közeledett, a külföldi katonai repülőgépek fordulatot tettek az orosz államhatárról, és elhagyták a Fekete-tenger feletti légteret” – közölte a védelmi minisztérium.

Az orosz vadászgép a műveletet a nemzetközi légtér nemzetközi vizek feletti légtér használatára vonatkozó nemzetközi szabályok szigorú betartásával hajtotta végre, anélkül, hogy a légi útvonalakat keresztezné, vagy veszélyes közeledést követne el a külföldi repülőgépekkel.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.