Gera Zoltán lesz a Vasas új vezetőedzője, de még egy korábbi Fradi-játékos is érkezik a klubhoz

2 hónap ezelőtt 6

Gera Zoltán lesz a Vasas új vezetőedzője, de még egy korábbi Fradi-játékos is érkezik a klubhoz

2024. február. 26. 18:112024. február. 26. 18:11Sport

Desits Szilárdtól elbúcsúztak Angyalföldön.

A Vasas szerződést bontott Desits Szilárddal, az NB II-ben szereplő együttes vezetőedzőjével, akit a Ferencváros legendája, Gera Zoltán vált a kispadon. Stábjához egy másik korábbi Fradi-játékos, Csizmadia Csaba is csatlakozik – tudatta a klub közösségi oldalán.

Desits Szilárd tavaly április 6-án váltotta Kondás Elemért a Vasas kispadján. Az NB I-ben nyolc mérkőzés jutott neki, amelyet egy győzelemmel, négy döntetlennel és három vereséggel abszolvált, míg az NB II-ben 22 találkozón 11-8-3 volt a statisztikája.

Keddtől már Gera látja el a vezetőedzői feladatokat, aki 2019. június 7-től az U21-es válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet 35 mérkőzésen irányított. Korábban a Ferencváros és az A-válogatott szakmai stábját erősítette, emellett évekig játszott Angliában. A Fulhammel az Európa-liga 2009-2010-es kiírásában egészen a döntőig jutott, de ott az Atlético Madrid bizonyult jobbnak.

Segítőként – szintén az U21-es együttestől – érkezik a klubhoz Csizmadia Csaba, aki korábban Gyirmóton és Budafokon is volt vezetőedző, utóbbival 74 év után az első osztályba is feljutott.

A Vasas 22 mérkőzés után 41 pontot szerzett a Merkantili Bank Ligában, így egy pontos a hátránya az egy meccsel kevesebbet játszó Győr, valamint kilenc a szintén egy meccsel kevesebbet játszó Nyíregyháza mögött. A nyírségi együttes hétfőn este éppen a Győr vendége lesz.