Geszti Péter őszintén vallott visszatéréséről

1 hét ezelőtt 12

Geszti Péter tíz év kihagyás után ismét visszatért a televízió képernyőjére. A döntését nem bánta meg, de azt sem, hogy az eltelt időszakban mással foglalkozott.

Geszti Péter nem bánta meg, hogy 10 év kihagyás után visszatért a képernyőre, de azt sem, hogy 10 évig mással foglalkozott – leginkább azzal, ami a legjobban érdekelte, vagyis zenéléssel, dalszerzéssel. Ez a későbbiekben sem fog változni, de annyi időt és energiát, amennyit az Adom a napomra szán, nagyon szívesen szakít ki az életéből. A dalszerző-műsorvezető erről az NLC-nek adott interjúban beszélt. 

Geszti Péter elmondta: nem mérlegelte előre, hogy mekkora sikere lesz a műsornak. Azt tartotta fontosnak, hogy őt érdekelje.

Arra számítottam – és ez egyébként be is igazolódott –, hogy nagyon sok olyan érdekes beszélgetésben lesz részem, ami egyszerűen kedvet csinál az élethez, nekem is és másoknak is, illetve hogy az egyéb különböző alkotói munkáimba is be fogom tudni építeni azokat az energiákat és tanulságokat, amelyeket egy-egy ilyen beszélgetés hoz magával

– fogalmazott.

Geszti Péter meglepőnek tartotta, hogy ennyire nagy az igény egy tulajdonképpen hagyományosnak mondható talkshow-ra, amellyel bele tudunk nézni egy-egy ember napjába. Úgy véli, a műsor sikerének az lehet az oka, hogy hangulatában vissza tud csempészni a nézők képernyőjére valamit azokból az időkből, amelyeket az emberek talán jobban értettek, és amelyekben talán mindannyian jobban tudtuk követni, hogy mi történik körülöttünk a világban. 

Több olyan beszélgetés is volt, ami megfordította a véleményét egy-egy emberrel kapcsolatban.

„Szépnek és elgondolkodtatónak tartom azt, hogy bármivel is foglalkozunk, mindannyiunk életében eljönnek ugyanazok a töréspontok, konfliktusok, örömök, bánatok, és csakis abban különbözünk, hogyan reagálunk rájuk. Ezeknek mindig van tanulsága” – tette hozzá Geszti Péter.

A Televíziós Újságírók Díja gáláján a műsor megnyerte a legjobb talkshow-nak járó díjat.