Gyanított titkot árult el Orbán Viktorról a lánya a mesterséges intelligencia kapcsán

5 hónap ezelőtt 31

A Blikk készített interjút Orbán Ráhellel, aki arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia kétélű fegyver. Legalább annyit árthat nekünk, mint amennyire hasznát vehetjük, de igyekszünk a megfelelő módon integrálni, mert a fejlődéssel lépést kell tartanunk - érvelt a kormányfő lánya.

Nem tud akkora örömöt okozni, ha a szállodai szoba tévéjére egy gép kiírja, hogy „Boldog születésnapot”, mint amikor a kollégák, két percet áldozva a napjukból, személyesen írnak egy köszöntő lapot a születésnaposnak, és mellé még egy lufit is adnak ajándékba. Az AI nem képes erre a fajta gondoskodásra, hiszen nincsenek érzelmei, amelyek az emberi viselkedés mozgatórugói – fejtette ki Orbán Ráhel.

Azt is elárulta, hogy

Orbán Viktornak a mai napig okostelefonja.

De az idősebbek foglalnak szállást, vesznek igénybe szolgáltatásokat, és szeretik a hagyományokat – tette hozzá a hotelek márkaépítésével foglalkozó üzletasszony.

Használhatnak-e okostelefont, mennyit hagyja őket tévézni? - tették fel a kérdést.

Személyes véleményem, hogy nem feltétlenül jó, ha tiltom ezeket, az a jó pedagógia, ha együtt tanuljuk meg a kicsikkel, mire lehet az okoseszközöket használni. Ők már ebben szocializálódnak, én pedig szeretném, ha nem kerülnének hátrányba amiatt, hogy valamit nem tudnak. Tanulják meg megfelelően használni a technológiát, amely szépen lassan az élet minden területét körbeszövi – mondta Orbán Ráhel, aki szerint felnőttként eleve hátránnyal indul, hiszen ami technológia a gyerekeinek természetes lesz, azt neki tanulnia kell.