Ha egy magyar ember fog egy karajt és kisüti az Magyarország formájú lesz - látogatás a Spar húsüzemében
1 hét ezelőtt
15
Idén húsz éves a Spar Regnum húsüzeme. Az évforduló alkalmából körbejártuk a gyár területet és megnéztük hogyan dolgozzák fel az ide érkező marha és sertés húsokat.
A gyárlátogatáson többek között Fördős Zével és Rácz Jenővel beszélgettünk a magyar gasztronómiáról és a húsfogyasztási kultúránkról. Fördős elmondta, hogy a étkezési szokásaink hatalmas változásokon mentek keresztül az elmúlt húsz évben, azonban szerinte „abban nem változtunk még nagyon sokat, hogy a magyar ember az alapvetően húsevő fajta”.
Később Horváth Ferenc, élelmiszeripari cégvezető beszélt a marhahús feldolgozásának menetéről, valamint bemutatta az új környezetbarátabb csomagolásokat is.