Hajdú Péter elmondta, miért nem kérdezte Varga Juditot Magyar Péter hangfelvételének tartalmáról

4 hét ezelőtt 18

A műsor adta keretek nem tették lehetővé, hogy a kegyelmi ügyről és a Völner-Schadl-ügyről kérdezze a korábbi minisztert, ő inkább az egész kérdést emberi oldalról közelítette meg.

A Frizbi egy bulvárműsor, így a platform adta keretek nem tették lehetővé, hogy akár a kegyelmi ügyről, akár a Magyar Péter által kedd reggel közzétett hangfelvétel tartalmáról kérdezze Varga Judit korábbi igazságügyi minisztert – erről Hajdú Péter a 444-nek beszélt. A műsorvezető szerint érintőlegesen mindkét téma szóba került, a kegyelmi ügyről viszont inkább Novák Katalint kérdezné, ha meghívná, erről azonban még nem döntött. A Schadl-üggyel kapcsolatban pedig nem akart jogászkodni, inkább az érdekelte, hogy “mi vesz rá valakit arra, hogy a feleségével való beszélgetést rögzítse és nyilvánosságra hozza.”

A Magyar Péter és Varga Judit beszélgetését tartalmazó, kedd reggel nyilvánosságra hozott hangfelvételen – amelyet Magyar az ügyészségnek is átadott – több súlyos állítás is elhangzik arról a Völner-Schadl-ügyről, többek között az is, hogy a kihúzattak dolgokat belőle, illetve az, hogy Völnernek már tavasszal szóltak valamiről az eljárással kapcsolatban. Varga Judit kapcsolati erőszakot emlegető Facebook-posztban reagált, Hajdú ezzel kapcsolatban kérdezte őt.

Hajdú Péter elmondta, hogy az ő ötlete volt, hogy interjút készítsen a korábbi igazságügyi miniszterrel, néhány nappal korábban, sms-ben kereste fel Vargát, aki rövid gondolkodási időt követően elfogadta a felkérést. A műsorvezető élőben szerette volna közvetíteni az interjút, erre azonban nem volt lehetőség, mert Varga Judit este nem ért volna rá.

Hajdú szerint a beszélgetést az adásba kerülés napján, 12-től “élőszerűen” vették fel, abból csak technikai dolgokat vágtak ki. Mint minden interjúalanyától, Vargától is megkérdezte, hogy kivegyenek-e valamit, de Varga nem akarta megnézni a felvételt, szerinte az rendben volt.

A szerda este közvetített interjúról itt írtunk részletesebben. A felvétellel kapcsolatban azóta Hajdú azt is elmondta, hogy sajnálja, hogy Varga magánéletéből szappanopera lett. Arról, hogy miért kellett volna mégis a hangfelvétel tartalmáról kérdeznie a volt igazságügyi minisztert, itt írtunk bővebben.