Hajrágóllal került karnyújtásnyira a történelmi hatostól a Ferencváros

4 hét ezelőtt 18

A Ferencváros labdarúgócsapata a 89. percben szerzett Adama Traoré góllal 1–0-ra legyőzte a Paksi FC-t az NB I 27. fordulójában, így nyolc pontra növelte előnyét a tabella élén a közvetlen üldözőjével szemben.

Az első félidőben mindkét oldalon a kapusok játszották a főszerepet, főként a paksi hálóőr, Szappanos Péter teljesítménye marad emlékezetes, volt, hogy néhány másodpercen belül három nagy védést is bemutatott – emelte ki beszámolójában az MTI. A túloldalon Dibusz Dénes is magabiztos volt. Nem sokkal a szünet előtt az oldalvonal mellett szabadultak el az indulatok – Dejan Sztankovics Kovács Krisztiánnak reklamálta a második sárgát –, Mohammed Abu Fani pedig a fél paksi csapattal összeakaszkodott.

A fordulást követően is a Ferencváros futballozott fölényben, a 63. percben Varga Barnabás fejese után a felsőléc mentette meg a paksiakat. Nem sokkal később újra a góllövőlista éllovasa próbálkozott, de gyönyörű ollózását Szappanos hárította.

A hajrára Sztankovics három cserével próbált még egy újabb lendületet adni a zöld-fehéreknek, és meg is lett az eredmény: a 89. percben az egyaránt a padról érkező Mohamed Ben Romdan és Traoré összjátékából utóbbi döntötte el az összecsapást.

A zöld-fehérek így nyolc pontra növelték előnyüket közvetlen riválisukkal szemben, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így hatalmas lépést tettek sorozatban a hatodik bajnoki címük felé.

A IX. kerületiek történelmük során először nyerhetnek sorozatban hat bajnoki címet az NB I-ben.

LABDARÚGÓ NB I, 27. FORDULÓ

Ferencváros–Paks 1–0 (A. Traoré 89.)

Később rendezik

  • 17.30: Kecskemét–PAFC

Szombaton játszották

  • Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 5–0 
  • Diósgyőri VTK–Kisvárda 1–1
  • Debreceni VSC–MTK Budapest 1–2

Pénteki mérkőzés volt

  • Újpest FC–Zalaegerszegi TE 1–5 (Huszti A. 23., ill. Croizet 31., 65., Mance 53. 61. – utóbbit 11-esből, Németh D. 81.)

(MTI/Index)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM