Hálos áldozata is van az oroszországi hídkatasztrófának - videó

3 hét ezelőtt 18

Összeomlott a Vjazma városában lévő Paninszki híd és a katasztrófában legalább öten megsérültek, egyikük, egy nő, meg is halt. Ő egy személyautót vezetett, ami éppen akkor haladt át a hídon, amikor az váratlanul leszakadt - idézte a TASZSZ orosz hírügynökség a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumát.

Úgy tudni, hogy Vjazmában felfüggesztették a vasúti közlekedést, mert a híd alatt futó sínek is megrongálódtak. Az eset miatt büntetőeljárás indult – közölte az orosz Regionális Nyomozó Bizottság Igazgatósága.

A szmolenszki régió kormányzója, Vaszilij Anohin a Telegramon megerősítette a katasztrófa hírét.

Az interneten megjelent értesülések szerint a híd délután 4 órakor omlott össze. Éppen egy személykocsi és egy teherautó haladt át, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Utóbbi vezetője súlyosan megsérült - jelentette az RBC Russia hírportál.

? In Vyazma, Smolensk region (Russia) a bridge across the railway fell. pic.twitter.com/T9ZvqLrVgd

— MAKS 23 ??? (@Maks_NAFO_FELLA) April 8, 2024

Egy másik orosz weboldal, a Glavnaja Tyema pedig azt közölte, hogy a helyiek szerint a híd elég rozoga állapotban volt már. A Moszkovszkaja Zsileznaja Daroga Telegramm bejegyzésében arról ír: a hatóságok több vonatot is a helyszínre irányítottak, hogy segítsék a romok eltakarítását.

Az X-en publikáló NEXTA úgy tudja, hogy a híd a Moszkva és Minszk közötti vasútvonal felett ívelt át és a katasztrófa ezért komoly fennakadásokat okozhat az Oroszország és Belarusz közötti vasúti forgalomban.

❗️ A bridge, which is the main transportation hub between Belarus and Russia, collapsed in Smolensk region

According to preliminary data, three people were injured. They were in a car and a truck, which fell together with the bridge.

The bridge passed over the Moscow-Minsk… pic.twitter.com/791DEkOOft

— NEXTA (@nexta_tv) April 8, 2024

A híd 1980-ban épült, és a város központi részét köti össze a Moszkovszkij, valamint a Jubilejnij körzetekkel és Vjazma-Brjanskaja faluval - írja a Kyiv Post. Az angol nyelvű ukrán portál szerint egyelőre nem világos, hogy mi okozta a a híd összeomlását, de Oroszországban a tél folyamán megugrott a több évtizede elhanyagolt közüzemi infrastruktúra meghibásodása. A karbantartások egyrészt hanyagság másrészt a korrupció miatt maradnak el rendre - állítja az ukrán weboldal.