Hamarosan újra elérhető lehet a Google új mesterséges intelligenciája

2 hónap ezelőtt 9

Az észlelt hiba során a Google Gemini mesterséges intelligencia eszköze történelmi személyiségekről - például az amerikai alapító atyákról - színes bőrű emberként generál képeket.

Demis Hassabis, a Google DeepMind vezérigazgatója most a barcelonai Mobile World Congress egyik panelbeszélgetésén mondta el, hogy terveik szerint már a következő néhány héten belül elérhető lehet a képalkotó funkció. Hassabis egyúttal azt is elárulta, hogy az eszköz nem úgy működött, ahogy azt tervezték.

Nem a mostani volt azonban az első baki a Google részéről: tavaly a cég Bard chatbotja egy promóciós videóban pontatlan információkat osztott meg a Föld naprendszerén kívüli bolygóról készült képekről, melynek hatására egy kereskedési napon 9 százalékot zuhantak a vállalat részvényei.

A Google néhány héttel ezelőtt nevezte át a Bardot Gemini névre, emellett fizetős előfizetési csomagokat is bevezettek, így kínálva a felhasználóknak jobb képességű AI-modelleket.

Az OpenAI által még 2022 novemberében elindított ChatGPT megjelenése óta a Google versenyt fut, hogy képes legyen olyan mesterséges intelligencia-szoftvereket készíteni, amelyek felvehetik a versenyt Microsoft által támogatott vállalatéval, az eddig látott hibák következtében azonban egyelőre nem igazán sikerült meggyőzniük a piaci szereplőket.

A mai napon az Alphabet részvényei 2,5 százalékos mínuszban vannak.

Címlapkép forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images