"Hanyattesett" egy repülőgép, miközben álltak benne az utasok - videó

6 hónap ezelőtt 18

A JFK nemzetközi repülőtérre Barbadosról érkezett repülőgép leszállás után rendben a kijelölt állóhelyére gurult. Az utasok az első ajtón, utashídon keresztül hagyták el a repülőgép fedélzetét, eközben a földi kiszolgálók megkezdték a raktér kipakolását is. Amikor azonban az utasok nagyjából fele már kiszállt a fedélzet első részéből, a repülőgép orrfutója mintegy három méter magasba emelkedett a földtől, és az A321-es a farokrészére billent - írta az esetről az Airportal.hu.

#Entérate Un Airbus A321 con matrícula N959JB de #JetBlue sufrió un incidente momentos después de haber aterrizado y comenzado el desembarque en el Aeropuerto John F Kennedy en Nueva York.
De acuerdo a reportes, el centro de gravedad de la aeronave se desplazó, provocando que el… pic.twitter.com/hMLQO4894f

— EnElAire (@Enel_Aire) October 23, 2023

A gép súlypontja azért változott meg ilyen mértékben, mert a fedélzet hátsó részében tumultus alakult ki és az ott helyet foglaló utasok lassabban tudták elhagyni a helyüket az orr rész irányába. Emellett sajtóértesülések szerint a földi kiszolgálók először az első rakteret pakolták ki, ez szintén hozzájárult a kedvezőtlen súlyponti helyzet kialakulásához.

?? Incident lors du débarquement à l'aéroport Kennedy de New York pour un Airbus A321 de JetBlue.

▫️L’avion s'est retrouvé le nez en l'air suite, semble-t-il, à une erreur dans le déchargement de la soute et des passagers. pic.twitter.com/FNFB7Kfq33

— air plus news (@airplusnews) October 24, 2023

Személyi sérülés a légitársaság közlése szerint nem történt. Az esetet kivizsgálják, a gép egyelőre nem repülhet.