Három pontnál sokkal többet ért a ZTE felcsútiak elleni sikere

1 hét ezelőtt 16

A Zalaegerszeg hazai pályán egygólos győzelmet aratott a dobogós helyekért küzdő Puskás Akadémia felett a labdarúgó NB I 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén – számolt be a Magyar Távirati Iroda. A kék-fehérek sikerükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, míg a negyedik helyen álló vendégeknek megszakadt az öt körön át tartó veretlenségi sorozatuk.

Mindkét csapat támadólag lépett fel és nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, így az első 15 perc annak ellenére élvezetes futballt hozott, hogy helyzetek nem alakultak ki. Az idő múlásával meddő és kiegyenlített mezőnyharccá szelídült a találkozó, amit az is jelez, hogy alig volt kaput eltaláló kísérlet. A hazai kapusnak háromszor, a vendégnek kétszer kellett közbeavatkoznia, de bravúrra egyiküknek sem volt szüksége, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek – írta az MTI.
   

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, többnyire a két büntetőterület között folyt a játék, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az utolsó húsz percre fordulva éppen kezdett fölényt kicsikarni a felcsúti együttes, mégis kissé váratlanul a hazaiak szereztek vezetést. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, de a szervezett hazai védelmet nem tudták feltörni – Dombó egy ízben védett hatalmasat Favorov ötméteres fejesénél –, így a Puskás Akadémia pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

LABDARÚGÓ NB I, 30. FORDULÓ
Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (Sajbán 71.)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM