Harry herceg elszakított még egy szálat, ami a hazájához kötötte

1 hét ezelőtt 15

Most már csak amerikai lakcímkártyája van a brit trónöröklési sorrendben ötödik sussexi hercegnek.

Az Egyesült Királyságban benyújtott dokumentumokszerint Harry herceg első alkalommal jelölte meg az Egyesült Államokat elsődleges lakóhelyeként. A változás a Travalyst nevű fenntartható turisztikai jótékonysági szervezet beadványából derült ki, amelyet Harry alapított.

Bár a cégjegyzékben az elektronikus iktatás csak szerdán történt meg, a dokumentum szerint a változás 2023. június 29-étől él. Ugyanezen a napon erősítette meg a Buckingham-palota, hogy a sussexi hercegi pár kiköltözött a Frogmore Cottage-ból, amely az utolsó lakóhelyük volt az Egyesült Királyságban.

A sussexi herceg és a felesége Kaliforniában él, mióta 2020-ban hátra hagyták az Egyesült Királyságot és a teljes állású királyi munkát. Az épületet, amelyet II. Erzsébet királynő ajándékozott nekik, 2,4 millió fontból újították fel. Harryéket nem sokkal az után szólították fel a költözésre, hogy megjelent a herceg Tartalék című memoárja.

Harryt többször érte bírálat amiatt, hogy miközben a Travalyst nevű cégével a fenntartható turizmust népszerűsíti, ő maga gyakran utazik magángépekkel.