Harvey Weinstein kórházba került, romokban van az egészsége

1 hét ezelőtt 15

Kórházba szállították a szexuális zaklatás miatt korábban elítélt producert, Harvey Weinsteint, miután a minap hatályon kívül helyezték az ellene hozott ítéletet.

Korábban megírtuk, hogy New York legfelsőbb bírósága csütörtökön hatályon kívül helyezte a volt hollywoodi producer, ellen hozott 2020-as ítéletet.  Ez volt az az ügy, ami elindította a metoo-mozgalmat, melynek eredményeként nők több száz férfit vádoltak meg szexuális visszaéléssel világszerte – és most elképzelhető, hogy újra kell tárgyalni.

Most a Sky News arról számolt be Harvey Weinstein ügyvédjére hivatkozva, hogyú volt producert kórházba kellett szállítani azt követően, hogy egy New York-i börtönbe helyezték át nemrég.

Romokban van az egészsége

Az ügyvéd, Arthur Aidala közölte, hogy Weinsteint a New York-i börtönben „megvizsgálták”  és  a manhattani Bellevue kórházba küldték tovább, hogy teszteket végezzenek rajta. 

Úgy tűnik, fizikailag sok segítségre van szüksége. Rengeteg problémája van. Mindenféle vizsgálatokat végeznek rajta. Egészségügyileg egyfajta roncsnak számít 

– fogalmazott az ügyvéd. Az érintett kórház egyelőre nem válaszolt a sajtó megkereséseire ezzel kapcsolatban.

Harvey Weinstein egészségügyi állapotának romlásáról még évekkel ezelőtt, 2021-ben láttak napvilágot információk. Akkor az a hír járta, hogy egyre rosszabbul van, hogy elkapta a koronavírust, hogy folyamatosan veszíti el a fogait, és hogy gyakorlatilag megvakult. 

Van segítség

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.