Hasba szúrta fiát a négygyerekes apa – letöltendő börtönre ítélték

1 hét ezelőtt 7

[sz]Karkó Ádám, kép: Nagy Bogi/SZMO[sz]

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a borsodi négygyermekes apára, aki két évvel ezelőtt hason szúrta egyik fiát – tájékoztat a 24.hu.

A fellebbviteli főügyészség közleményéből ismerhető, hogy az iszákos, agresszív természetű elkövető házasságából négy gyermek született, azonban a szülők elváltak. A válást követően a férfi két nagykorú fiával maradt a közös lakásban, és egyikükkel mindig veszekedtek, de egyikük sem vetette meg az italozást.

Egy nap italozás közben történt az eset: az apa és a fia összevesztek, az apa dühében felkapta a bicskáját az asztalról, és hasba szúrta vele a fiát. A férfi élettársa elvette az apától a kést, a fiút pedig kórházba szállította.

A megkéselt fiút kritikus állapotban került a kórházba, ahol sikerült az életét megmenteni. Az eset után a férfi két év felfüggesztettet kapott, ám az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint megállapítható a bírósági iratokból, hogy az apa legalább egy évtizede alkoholizáló életmódot folytat, és ittasan agresszívvá válik, elsősorban a családtagjaival szemben.

A Főügyészség úgy hiszi, csakis a letöltendő szabadságvesztéssel érhetőek el a büntetési célok.