Hat országban volt razzia a Tour de France-on is induló csapatnál

1 év ezelőtt 28

Hat országban volt razzia a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen szereplő Bahrain Victorious csapatnál – írja az MTI.

Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség (Eurojust) pénteken azt közölte, hogy hat országban 14 ingatlant kutattak át – a versenyzők és az alkalmazottak lakásait –, és három embert hallgattak ki.

Egy szlovéniai ingatlanban 412 darab barna és 67 fehér kapszulát találtak, de egyelőre nem tudják, azok milyen anyagokat tartalmaznak. Belgiumban, Olaszországban és Lengyelországban is lefoglaltak különböző szereket, valamint számítógépeket, mobiltelefonokat és egyéb elektronikus eszközöket.

A rendőrség Spanyolországban is átkutatott néhány ingatlant, és lefoglalt lehetséges bizonyítékokat, és házkutatás volt a csapat dániai szállodájában is.

A nyomozást májusban indították a marseille-i ügyészség vezetésével a nemzetközi kerékpároscsapatot érintő doppingvétség gyanúja miatt. A bahreini kormány által támogatott csapatot a francia rendőrség is ellenőrizte a tavalyi Tour de France során.

Az idei francia körverseny pénteken kezdődött a koppenhágai időfutammal, és július 24-én ér véget.