Hatalmas tűz: felrobbantottak egy benzinkutat, közben az izraeli hadsereg behatolt Gázába

6 hónap ezelőtt 18

Egy benzinkutat érhetett csapás szerda éjjel Gázaváros közepén, ahol hatalmas tűz ütött ki. Mindeközben az éjjel az izraeli hadsereg egy korlátozott célú akcióban behatolt a Gázai övezet északi részére.

Már éjfél után írtak először arról a közösségi médiában, hogy légitámadások történtek a városban, és ezeknek az egyik célpontja egy benzinkút volt. 

A helyiek azt írták, hogy Izrael hajtott végre légicsapásokat a térségben, de az izraeli hadsereg mindezt egyelőre nem erősítette meg.

Hajnalban szintén olyan felvételeket posztoltak még a városról, amelyen nagy füstfelhő volt látható Gáza felett.

Az izraeli hadsereg ismét behatolt Gázába egy rajtaütés keretében

Két héttel ezelőtt pénteken az izraeli hadsereg már végrehajtott egy rajtaütést Gázában.

Most pedig ismét behatoltak az övezetbe, amiről egy videót is megosztottak. Az izraeli erők Merkava IV-es harckocsikkal, valamint Caterpillar D9 katonai buldózerekkel és Puma páncélozott járművekkel hatoltak át az övezet határkerítésén. A buldózerekkel igyekeztek megtisztítani a terepet, előkészítve azt a nagyobb invázió előtt. 

כוחות צה"ל בפיקוד חטיבת גבעתי ביצעו הלילה פשיטה ממוקדת באמצעות טנקים בשטח צפון רצועת עזה, כחלק מהכנת המרחב לשלבי הלחימה הבאים.
במסגרת הפעילות הכוחות איתרו ותקפו מחבלים רבים, השמידו תשתיות טרור, עמדות נ"ט וביצעו עבודות לארגון המרחב.
הכוחות יצאו מהמרחב בסיום המשימה pic.twitter.com/pWKfMV6Fz0

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 26, 2023

A The Times of Israel szerint az izraeli hadsereg (DF) közölte, hogy a rajtaütés célpontjai a Hamász fegyveresei, a tankelhárító rakéták indítóhelyei, valamint a Hamász infrastruktúrája volt, amelyek ellen több sikeres csapást is végrehajtottak. Mint a lap írta,

a jelek szerint ez volt október 7. óta az eddigi legnagyobb méretű izraeli behatolás a Gázai övezetbe. 

Az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte, hogy a rajtaütéssel a határ menti területeket készítik elő „a háború következő szakaszára”. A rajtaütés után a katonák visszavonultak – közölték.  

A Gáza elleni műveletről Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszélt szerda este. Mint mondta, készülnek a szárazföldi invázióra.