Hatméteres Transformers-szobrot kap a Mélyfúró utca

2 hónap ezelőtt 7

Hat méter magas, buszalkatrészekből összerakott Transformers-szobrot állítanak a XV. kerület északi iparterületén, a Mélyfúró utcában - írja a Szótkérek.

A szobor kihelyezésére a képviselő-testület is áldását adta, az erről szóló előterjesztést ráadásul sürgősséggel nyújtották be.

Az alkotás elkészítésével Bajári Zsolt szobrászművészt bízták meg, a szobrot buszalkatrészekből építik és kék színűre fényezik, környezetében fákat, cserjét és évelőágyásokat telepítenek, a teljes beruházás várhatóan 30 millió forintba kerül majd.

Eddig a pőre tények, de jöjjön a lényeg! Hogy nézhet ki egy hatméteres Transformers-szobor, ami az elképzelések szerint akár az iparterület jelképévé is válhat?

Sajnos a látványtervekből nehéz megtippelni, milyen is lesz a műalkotás, de azért érdemes vetni rá egy pillantást.

Bajári Zsolt nevére rákeresve egyébként találhatunk hasonló műremeket: Optimus Prime, újrahasznosított hulladékból, úgynevezett trash art, ide kattintva megszemlélhető. Sajnos csak ideiglenesen állították ki a Kerepesi úton, tavaly nyáron elbontották, és a leírás alapján európai körútra indult.

Reméljük, a Mélyfúró utcában felállítandó Transformers-szobor azonban állandóságában teljesíti majd be küldetését:

„A felállítandó szobor a közönség széles körében érdeklődésre tarthat számot. A méretes Transformers és az építendő iparcsarnokban tervezett, nagyközönség számára is látogatható veteránjármű kiállítás az iparterület idegenforgalmi desztinációjává válhat, mely új nevezetességgel gazdagíthatja a kerületet, jól illeszkedve a szomszédos filmstúdiók környezetéhez is.”