Herczeg Zoltánra letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség, és még 3 milliót is fizetnie kellene

2 hét ezelőtt 15

[sz]Maier Vilmos[sz]

„Pont ma egy éve szabadultam a 182 napos előzetes letartóztatásból a Venyige utcai fegyházból. Ekkor kezdődött az újabb 122 napnyi házi őrizetem” – írja szombati posztjában Herczeg Zoltán. A divattervezőt még 2022 októberében tartóztatták le kábítószer-kereskedelem és -birtoklás gyanújával.

A füvezés nem hivatalos világnapján (április 20., vagyis 4.20) közétett bejegyzésben Herczeg azt írja, hogy kézhez kapta az ügyészségi vádemelést, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, valamint 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak vele szemben most már csak drogbirtoklás miatt. Ezen felül 3 millió forintnyi „igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj” megfizetésére is köteleznék.

„Azonban anyagilag sajnos kissé hanyatt vágott ez az egész történet (meg még amit nem tudtok belőle), így ha nem derogál, örömmel fogadom továbbra is vásárlásaitokat akár a kíméletlenül őszintére, így nyersre sikerült, az egész szarságról írt könyvem, a Divatmajom a ketrecben, akár a gönczeim, cucczaim tekintetében, hogy előbb-utóbb ott tarthassak majd megint, ahol két évvel ezelőtt” – írja a bejegyzésben, amit teljes egészében itt lehet elolvasni:

Herczeg ügyvédje a Telexnek korábban azt mondta, hogy ügyfelénél bruttó 145,58 gramm tömegű marihuánát és 18,63 gramm tömegű kokaint találtak 2022 őszén. Emiatt Herczeg Zoltán majd fél évet töltött letartóztatásban, a belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd a Venyige utcai börtönbe vitték át, végül pedig az ügyészség kezdeményezésére házi őrizetbe került, nyomkövetőt kellett viselnie. Ezt körülbelül négy hónap után, 2023. augusztus 21-én vették le a divattervező lábáról.

[kapcsolodo]herczeg-zoltan-felhagy-a-divattervezessel-teljesen-masbol-szeretne-megelni/[kapcsolodo]