Hiányoznak a kilométerek Russ Cooknak, aki most futotta át Afrikát, de már indul a londoni maratonon

1 hét ezelőtt 13

Valószínűleg még az izomláz sem ment ki Cook lábából azután, hogy befejezte a majdnem egy éven át tartó afrikai futását, most vasárnap már megméretteti magát a maratonon.

Russ Cook április 7-én élt célba Tunéziában, maga mögött hagyva több mint 16 ezer kilométert. A 27 éves férfi hosszában átfutotta Afrikát, méghozzá a kontinens hosszabbik oldalán, a nyugati parton futva. A 16 országot felölelő távot 352 nap alatt teljesítette, és futásával 950 ezer font adományt gyűjtött össze két jótékonysági szervezet számára.

Cook másfél hete fejezte be az afrikai vállalását, de újra futócipőt húz, egy podcastműsorban ugyanis elárulta, hogy a most vasárnapi londoni maratonon indulni fog – írja a Sky News.

Mint fogalmazott: néhány napot ugyan pihent a kontinensátfutást követően, de a maratonra ismét formában kell lennie. Úgy tervezi, hogy négy órán belül fogja teljesíteni a 42 kilométeres távot.

Közölte továbbá azt is, hogy jövőre visszatér Afrikába, de “csak” egy ultramaraton erejéig: a hét napon át tartó, 250 kilométeres, sivatagi Marathon des Sables teljesítése a cél.