Hőerőműveket, pszichiátriai kórházat lőttek az oroszok Ukrajnában

1 hét ezelőtt 11

Oroszország szombat hajnalban nagyszabású rakétacsapást mért Ukrajna három régiójára. Hőerőművek rongálódtak meg, Harkivban pedig egy pszichiátriai kórházba csapódtak lövedékek. Mykola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka azt mondta, az orosz hadsereg 34 légi, szárazföldi és tengeri rakétát vetett be az éjjel, amelyből a légvédelem 21 darabot tudott megsemmisíteni.

Harkivban egy pszichiátriai kórház területét találták el S-300-as cirkálórakétával, jelentette Oleg Szinegubov, a harkivi területi közigazgatás vezetője. Egy 53 éves nő megsérült, megrongálódtak a helyiségek ablakai, a tetőszerkezet, a konyha, az egyik kórterem és a kazánház.

German Galuscsenko, az energetikai minisztérium vezetője arról tájékoztatott, hogy Lemberg, Dnyipropetrovszk és Ivano-Frankivszk régiókban az energetikai infrastruktúrát támadta az orosz hadsereg. Az egyik létesítményben megsérült egy műszakvezető. A DTEK ukrán energetikai vállalat közlése szerint négy hőerőmű sérült meg az éjszaka folyamán.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma épp szombaton jelentette be, hogy további légvédelmi egységeket, Patriot rakétarendszereket szállítanak Ukrajnába hatmilliárd dollár értékben.

(Meduza)