Hol állhat meg a Richter esése?

2 hét ezelőtt 18
Kedden csúnyán megütötték a Richtert, az árfolyam pedig több fontos technikai szintet is leszakított. Ezt követően a szerdai kereskedésben is csak egy kisebb felpattanást látunk és jelenleg is egy kulcsfontosságú szinten billeg az árfolyam. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan néz ki a technikai kép a Richter esetében.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Megütötték a Richtert

Kedden a kereskedés egy pontján már 5 százalékos mínuszban is volt a Richter, ezzel pedig a gyógyszergyártó árfolyama január óta nem látott szintre csökkent. Ugyan ezt követően láthattunk egy kisebb felpattanást, de továbbra is egy kulcsfontosságú szinten billeg az árfolyam 9000 forint közelében.

Fontos kiemelni, hogy a tegnapi esés hátterében nem vállalatspecifikus esemény állt, ezúttal a nemzetközi hangulat romlása, és a dollár erősödése következtében tovább gyengülő forint bizonytalanította el a befektetőket a hazai piacon.

Mit mondanak az elemzők?

A Refinitiv gyűjtése szerint jelenleg 8 elemző követi a Richtert, közülük:

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés