Hollywood már lázban ég, idén akár rekord is születhet - Kövesse élőben az Indexen a 96. Oscar-gálát

1 hónap ezelőtt 15

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

  • Izgalmas este elébe néz a Megfojtott virágok szereplője, Lily Gladstone, az első őslakos amerikai, aki a legjobb színésznő kategóriában versenyezhet az aranyszoborért. A Golden Globe-díjátadón már sikerült győzedelmeskednie, így nincs kizárva, hogy ezúttal is sikerrel jár. Ha így alakul – és erre nagy esély van –, történelmet ír. 

    Érdemes kiemelni ugyanakkor, hogy nem Gladstone az első őslakos, akinek lehetősége nyílik Oscar-díjat hazavinni, mivel a Roma mexikói származású színésznője, Yalitza Aparicio és A bálnalovas új-zélandi színésznője, Keisha Castle-Hughes korábban már kaptak jelölést.

  • A Cillian Murphy főszereplésével készült Oppenheimert 13 jelöléssel jutalmazta az amerikai filmakadémia, és amennyiben végül mindet díjra tudja váltani, rekordot dönthet. A legtöbb aranyszobrot nyert alkotások ugyanis az 1998-as Titanic, az 1960-as Ben Hur és a 2004-es A Gyűrűk Ura: A király visszatér áll egyenként 11 jelöléssel, így az Oppenheimernek 11 elismerés bezsebelése is elég ahhoz, hogy a csúcstartók sorába emelkedjen.

    Korábban egyébként előfordult már, hogy egy több Oscar-jelöléssel jutalmazott produkciónak végül egy elismerést sem ítéltek oda. Közéjük tartozik az 1985-ös The Color Purple nevezetű alkotás, ami a 11 jelöléséből egyet sem váltott díjra, ahogy a 2013-as American Hustle sem.