Idő előtt véget ért magyar kosármeccs, mert a vendégcsapatból 1 játékos maradt pályán

2 hónap ezelőtt 9

Hétfőn Miskolcon az NB I. B-s férfi kosárlabda-bajnokság Piros csoportjának 18. fordulójában a MEAFC a fővárosi TF Budapestet fogadta (a TF nem mint Testnevelési Egyetem, hanem mint Tehetséges Fiatalok, egy 1997-es alapítású sportegyesület). A mérkőzést a negyedik negyedben 104:49-es állásnál félbe kellett szakítani, mert a vendégeknél már csak egy játékos maradt a pályán.

A vendég TF mindössze 5 játékossal, azaz csere nélkül érkezett a meccsre – a miskolciak teljes kerettel álltak ki, tizenkét játékost neveztek –, így borítékolható volt, hogy nem fogják azt végigjátszani. Ha valaki összeszed 5 személyi hibát, az kipontozódik, helyette más léphet pályára – már ha van más. De a TF-nél ugye nem volt.

Ehhez képest már az nagy eredmény, hogy a meccset a negyedik negyedig játszották. Igaz, hogy mi lesz a vége, azt nagyon hamar sejteni lehetett, két és fél perc után a hazaiak már 10:0-ra vezettek. Az első három negyed végül 29:10-re, 33:17-re és 30:19-re nyerték a miskolciak, a negyedik – amit a vendégek már csak négy emberrel kezdtek – 12:3-nál járt, amikor az utolsó előtti TF-játékos is kipontozódott. A meccs jegyzőkönyvéből egyébként látszik, hogy a vendégek összesen 23 személyit szedtek össze, a hazaiak csak 11-et, a vendégek ellen főleg a meccs utolsó szakaszában fújtak be sok faultot.

A két csapat budapesti meccsét egyébként – még ősszel, a bajnokság 5. fordulójában – a TF nyerte 93:85-re.

Aki a sporttörténelmi meccset megnézné, a MEAFC TV-nek köszönhetően itt teheti meg: