Így hozzák vissza az Ubert: kiszivárgott levélből derültek ki újabb részletek

2 hónap ezelőtt 6

[sz]Gárfok Valér. Kép: Pixabay.com[sz]

Kedd délután jelentette be az Uber, hogy a Főtaxival együttműködve visszatér Budapestre. A világ legismertebb fuvarmegosztó szolgáltatása 2016-ban vonult ki Magyarországról, miután – éppen a hagyományos taxitársaságok nyomására – törvénymódosítással lehetetlenítették el a működését.

A Redditre kikerült belső levelezés szerint az Uber hosszas tárgyalások után döntött úgy, hogy visszatér Magyarországra

– írja a visszatérésről a Világgazdaság. A levelezés alapján a társaság most mindenben megfele a magyar törvényeknek. Azt is hangsúlyozzák, hogy a jövőben a Főtaxi és az Uber szolgáltatásai egyszerre lesznek jelen. Mint a levél fogalmaz:

„A Főtaxi sofőreinek ez még több fuvart és bevételt jelent majd, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatunk benneteket”.

A levél szerint a Főtaxi azt is megerősítette, hogy az elszámolás módja nem változik a sofőrökkel, a tagdíj mértéke változatlan marad, és befizetésük a meghatározott időintervallumban történik a jövőben is. A kiküldött tájékoztató azzal zárul, hogy a Főtaxi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállítója marad a jövőben is.

[kapcsolodo]/mi-tortent-visszater-budapestre-a-nyolc-eve-eluldozott-uber-automegoszto/[kapcsolodo]