III. Károly királyt a tervezettnél tovább tartják kórházban

2 hónap ezelőtt 9

III. Károly királyt a tervezettnél tovább tartják kórházban

Források szerint csak elővigyázatosságból hosszabbítanak. A brit uralkodót prosztatamegnagyobbodás miatt kezelték.

Elhúzódik III. Károly király prosztataműtét utáni kórházi lábadozása. A 75 éves uralkodó a pénteki beavatkozás után két éjszakát maradt volna a londoni magánklinikán, de a bent tartózkodását meghosszabbították egy éjszakával.

Brit sajtóforrás szerint a király csak akkor maradt volna két éjszakánál tovább a kórházban, ha valamilyen váratlan probléma merült volna fel. A forrás hangsúlyozta, plusz egy éjszakát csak elővigyázatosságból tartották bent, de a hosszabbítás így is okozhatott „némi nyugtalanságot”.

A Buckingham-palota közben megerősítette, elképzelhető, hogy a király akár egy teljes hónapig nem fog nyilvános szerepléseket vállalni. Károlyt az elmúlt napokban többször meglátogatta a felesége, Kamilla királyné. A királyt ugyanabban a kórházban kezelik, ahol csaknem két héttel ezelőtt hasi műtéten esett át Katalin walesi hercegnő. A Kensington-palota tájékoztatása szerint a hercegnő 10-24 napig kórházban marad, majd akár három hónapig tartó lábadozás vár rá. Károllyal ellentétben Katalin műtétének a pontos okát nem hozták nyilvánosságra.