Ilyen még nem volt a Chrome-ban: már írni sem kell

2 hónap ezelőtt 20

A Chrome következő verziójában már próbálgatható a böngészőbe épített mesterséges intelligencia, ami kérésre gyakorlatilag bármilyen szöveget megfogalmaz a felhasználó helyett – írja a hvg.hu.

A böngésző újdonsága a Geminire épül, a funkció a Chrome következő, 122-es verziójában, kísérleti funkcióként bukkant fel, egyelőre csak az angol felületen. A „Help me write” (Segíts írni) nevű eszköz szöveges instrukció mentén segít a felhasználónak mondatok, vagy akár egy egész bekezdés megfogalmazásában – mindemellett azt is figyeli, milyen oldalon van megnyitva épp, és ahhoz igazítja a választ is. Akár kész szöveget is át tud fogalmazni a felhasználó kérései szerint.

Például, ha valaki egy szállást szeretne értékelni, kitérhet címszavakban az olyan részletekre, milyen volt a reggeli, a szállásadók kedvesek voltak-e, és milyen volt a tisztaság. Ezeket az MI kerek egész mondatokba önti. Emellett még a szöveg hossza és tónusa is beállítható egy-egy legördülő menüből. Ha a felhasználó elégedett a generált szöveggel, egy gombnyomással beillesztheti azt a szövegdobozba.

A funkció aktiválásához a jobb felső sarokban lévő, hárompontos menüben, a „Kísérleti MI funkciók” opción belül kell aktiválni az eszközt.