Imádnivalóan reagált egy ukrán kisfiú, amikor meglátogatta az osztályát Zelenszkij

5 hónap ezelőtt 20

Meglepetésszerűen látogatott meg egy metróaluljáróban működő osztálytermet az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij, hogy tartsa a lelket a gyerekekben az erősödő orosz támadások közepette.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Már csak az egyik megdöbbent gyerek reakciója miatt is sokan beszélnek arról a videóról, amely Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatásáról készült egy harkivi, egy metróaluljáróban működő iskolában: a kisfiú véletlenül a Reszkessetek, betörők! ikonikus jelenetét idézte fel meglepettségében – írja a Sky News.

Zelenszkij egész héten hasonló iskolákat látogatott Harkivban, abban a keleti városnak, amely nagyon ki van téve az oroszok erősödő támadásainak. A város egy részét a háború elején el is foglalták az oroszok, de 2022 szeptemberében az ukránok visszafoglalták.

Az oroszok rengeteg dróntámadást hajtottak végre ukrán városok ellen az elmúlt időszakban, mivel az oroszok a téli hideg beköszöntével a városok energiaellátását kívánják tönkretenni, ami rengeteg civil fagyhalálába kerülhetne, ha sikerülne.

Kijevben a hírek szerint szombat éjjel tizenkettőből tíz rakétát sikerült kilőni, mielőtt a városba csapódtak volna.