Ismét bíróság elé állt Pogány Judit és Koltai Róbert adócsalással vádolt fia

2 hónap ezelőtt 12

Folytatódik a filmproducerként tevékenykedő P. Koltai Gábor és társainak büntetőpere. A kedden megtartott tárgyalásra, melyet végül az egyik vádlott betegsége miatt nem lehetett rendesen lefolytatni, Pogány Judit színművész is elkísérte a fiát.

P. Koltai Gábor és I. Gábor filmproducerek, illetve hat társuk ellen 14 évvel ezelőtt indult büntetőeljárás jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. A vádhatóság szerint 2008 és 2010. között közel egy tucat animációs film gyártása során – hamis számlák felhasználásával – a vádlottak jogosulatlanul igényeltek vissza adót. Az első- és a másodrendű vádlott kettő-, illetve egymilliárd forintnyi összeget meghaladó vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek.

2018-ban felmentő ítélet született ugyan az ügyben, de másodfokon eljárási hibák miatt a per megismétlésre kötelezték a törvényszéket, így most kedden folytatódott volna Koltai Róbert és Pogány Judit fiának, P. Koltai Gábornak a büntetőpere – írja a Blikk.

A tárgyalásra elkísérte fiát Pogány Judit is, ám végül fél órával a tárgyalás kezdetét követően már ki is léptek a bíróság kapuján, mivel a hetedrendű vádlott betegség miatt nem jelent meg, el kellett napolni a büntetőper érdemi folytatását. A lap úgy tudja, hogy még a héten ismét sor kerülhet a tárgyalásra, március 26-án pedig, a perbeszédek elhangzása után, akár ítéletet is hirdethetnek.

P. Koltai Gábor a sajtónak azt mondta a bíróság folyosóján, hogy mivel elsőfokon felmentették a vádak alól, most sem vár mást. "Hiszen mindössze eljárásjogi, technikai hibák miatt helyezték hatályon kívül ezt a döntést. Továbbra sem tartom magam bűnösnek, nem követtem el az ellenem felhozott jogsértéseket" - fogalmazott.