Ismét eladó a Rác Hotel, de van pár változás

5 hónap ezelőtt 9

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) ismét kísérletet tesz a Rác Hotel hasznosítására. Az újabb fordulóban a befektetőket a korábbinál kedvezőbb lehetőségek várják - írta a turizmus.com.

A hivatalosan soha meg nem nyílt (felújított, majd lepusztult, most megújítás alatt álló) fürdővel egybeépített, hivatalosan soha át nem adott szálloda hasznosítására idén márciusban írt ki pályázatot a BFVK, miután az eredeti terveket készítő Geon Építész Stúdió és Mérnöki Iroda Kft. elvégezte a Rác Hotel műszaki állapotának felmérését.

A Gellért-hegy lábánál fekvő ingatlannal kapcsolatban ezúttal is két pályázatot írtak ki egymással párhuzamosan, azonos határidőkkel. Mint Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója elmondta, az egyik pályázat a hotel felépítmény hosszú távú haszonbérbe adására, a másik az értékesítésére vonatkozik.

Az értékesítés céljából meghirdetett nyilvános, kétfordulós pályázatban megjelölt vételár tavaszhoz képest nem változott, azt minimum 4 milliárd forintban (plusz áfa) határozták meg. A BGYH tulajdonában lévő, 8000 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkező ingatlanhoz tartozó, hozzávetőlegesen 3,4 ezer négyzetméteres területrész földhasználati díja ezen felül 70 millió forint + áfa/év.

A szálláshelyet 15 év határozott időtartamra, további 5 év hosszabbítási lehetőséggel kívánják bérbe adni a pályázati felhívás szerint, a haszonbérleti díj minimális összege nettó 1 millió euró + áfa/év. Az ajánlattevőt a 250 ezer euró pályázati biztosíték megfizetése mellett beruházási kötelezettség is terheli, ennek értelmében legalább 6250 ezer euró + áfa értékben kell vállalnia az ingatlan rekonstrukcióját.A fenti összegek a pályázati felhívásokban meghatározott minimum összegek – hangsúlyozta a BGYH. Amennyiben a pályázó biztos eredményt kíván elérni, magasabb ajánlatot is benyújthat elektronikus úton a pályázati felhívás, valamint a külön megvásárolható pályázati kiírás szerint.