Iszonyú veszélyes macska bukkant fel a kerítésen, végül mindenki meglepődött

1 hónap ezelőtt 12

Kaliforniában 20 évvel ezelőtt történt az első halálos puma támadás, azóta fokozottan figyelnek a veszélyes állat felbukkanására. Március 23-án két testvért támadott meg az állat El Dorado megyében, egyikük meghalt. Nem csoda hát, ha a lakosok résen vannak.

Jason Glines egy dombokkal körülvett, kihalt erdős terület közelében él, amikor március 26-án ránézett a mobiljára, a beállított mozgásérzékelő gyanús tevékenységet mutatott a hátsó kertjében – írja a Fox News.

Glines utólag elmondta, ahogy nézte a kamerát, egy nagyon nagy macskát látott és úgy gondolta, ez biztos egy gyilkos puma. Attól rettegett igazán, hogy a kiskutyáját, Peppert megtámadja, ezért hívta rendőrséget.

A hatóság emberei nem késlekedtek, a közösségi médiában megosztották az állat fotóját és felhívták a lakosok figyelmét a puma veszélyre és a fokozott óvatosságra, miszerint

Veszélyes vad garázdálkodik a környéken.

A szomszéd, Erik Christensen kiváncsiságának adott hangot, mint mondta, még sosem látott a környéken pumát.

A szakértők azonban szkeptikusan nyilatkoztak az állítólagos vadállatról. Josh Rosenau, a Puma Alapítvány munkatársa megnézte a biztonsági kamerával rögzített képeket és azt mondta, „torzíthat a világítás, nekem nagyon úgy tűnik, ez csak egy közönséges házimacska."

Biztos, ami biztos, a Bay Area Puma Project szakértőjét is megkérdezték, aki megerősítette, hogy nem puma van a felvételen. Nem csoda azonban a félelem, hiszen ha történnek támadások, ahogy március végén valóban megesett, az emberek jobban félnek és ott is pumát látnak, ahol nincs. 

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM