Itt a lista: ezekkel a légitársaságokkal a legbiztonságosabb most repülni

4 hónap ezelőtt 15

Portfolio 2024. január 03. 13:30

Az AirlineRatings.com az értékelés során számos tényezőt vesz figyelembe, mint a súlyos balesetek, a közelmúltban bekövetkezett halálos balesetek száma, a légiközlekedés irányító és iparági szerveinek ellenőrzései, a nyereségesség, az iparág vezető biztonsági kezdeményezései, a pilótaképzés szakértői értékelése és a flotta életkora.

Kis előnnyel, de átvette idén az első helyet az Air New Zealand a világ legbiztonságosabb légitársaságainak listáján a Qantastól, amely sok éven át őrizte vezető pozícióját. A Qantas megítélését ronthatta az év során a negatív sajtóvisszhang a járattörlések és a jegyeladási botrány miatt, ami fogyasztóvédelmi eljáráshoz, és a vezérigazgató távozásához vezetett. Az Air New Zealand kapcsán az AirlineRatings.com kiemelte, hogy a légitársaság számtalan díjat nyert, és a biztonság széles spektrumában kiemelkedő teljesítményt nyújtott, példaként említve, hogy a legnehezebb időjárási körülmények között tevékenykedik, amelyek próbára teszik a pilóták képességeit. Wellington például a világ egyik legszelesebb repülőtere, Queenstown pedig hatalmas navigációs kihívást jelent.

Jól szerepeltek a közel-keleti légitársaságok is a listán, az európai légitársaságok közül pedig a Finnair végzett az élen.

Bár az első helyről lecsúszott a Qantas a hagyományos légitársaságok listáján, a csoport fapados légitársasága, a Jetstar viszont a dobogó legfelső fokára állhat a diszkont légitársaságok között. Az 5 legbiztonságosabb diszkont légitársaság közé ezúttal bekerült a Wizz Air is, az európai fapadosok közül pedig az easyJet érte el a legmagasabb pontszámot, ami a második helyre volt elég ezúttal.

A 10 legbiztonságosabb hagyományos légitársaság:

  1. Air New Zealand
  2. Qantas
  3. Virgin Australia
  4. Etihad Airways
  5. Qatar Airways
  6. Emirates
  7. All Nippon Airways
  8. Finnair
  9. Cathay Pacific Airways
  10. Alaska Airlines

A 10 legbiztonságosabb diszkont légitársaság:

  1. Jetstar
  2. easyJet
  3. Ryanair
  4. Wizz Air
  5. Norwegian
  6. Frontier
  7. Vueling
  8. Vietjet
  9. Southwest
  10. Volaris

Címlapkép forrása: James D. Morgan/Getty Images