Itt a nagy bejelentés: közösen indul a következő három választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

1 hónap ezelőtt 7

[sz]Maier Vilmos, képünk illusztráció, fotó: Unsplash/[sz]

Hosszútávú stratégiai együttműködést kötött a DK, az MSZP és a Párbeszéd, jelentette be csütörtökön Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely. A három párt már a június 9-i választáson is közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít, de a 2026-os országgyűlési választáson is együtt indulnak majd.

A Telex tudósítása alapján Dobrev úgy fogalmazott, hogy

a megállapodás az Orbán-rendszer leváltásáról szól, és utána egy tisztességes, baloldali, szociáldemokrata, zöld kormányzással vezetnék ki az országot abból a megélhetési, erkölcsi és politikai válságból, ami a jelenlegi miniszterelnöknek köszönhető.

„Örülnék, ha most még többen állhatnánk itt” – mondta a sajtótájékoztatón Karácsony Gergely, aki elfogadja a Momentum döntését, hogy az önkormányzati választáson külön fővárosi listán indulnak.

„Ez nem bedarálás, hanem megnyitottuk a lehetőségét annak, hogy együtt több mandátumot szerezzünk” – mondta az újságíróknak Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

A pártok képviselői azt is bejelentették, hogy a közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz. A lista első négy helyét a DK kapta, az ötödik mandátum az MSZP-s Tüttő Katáé lehet, a hatodik a DK-é, és a hetedik helyen szerepel majd a Párbeszéd jelöltje.

A bejelentésről készült videót itt lehet megnézni:

[kapcsolodo]median-magyar-peter-partjara-annyian-szavaznanak-mint-a-dk-ra-es-a-fidesztol-is-venne-el-szavazokat/[kapcsolodo]