Itt a sűrű halászlé tökéletes receptje, egy óra alatt elkészülhet vele

4 hónap ezelőtt 12

A karácsonyi asztal elmaradhatatlan fogásai közé tartozik a halászlé. Ez a népszerű magyar fogás melegíti fel a szívünket, és ad az ünnepnek igazi ízt. Ha még nem találta meg a tökéletes receptet, segítünk, ugyanis a Sóbors már meglelte.

Ahány ház, annyi szokás, de abban talán közmegegyezés van, hogy a halászlé akkor az igazi, ha minél sűrűbb és sok hal van benne, amelyet igazán ízletessé a hazai fűszerpaprika és hagyma tesz. Mutatjuk a tökéletes halászlé elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, amelyet akár egy óra alatt is el tud készíteni!

Ha kisebb összejövetelre készülünk, az is elég lehet, ha hat személyre főzünk az ízletes fogásból (ha nagyobb a vendégsereg, a Sóbors oldalán állíthat a személyek számán, így automatikusan változik a hozzávalók mennyisége). Ehhez nincs szükségünk másra, csupán

  • 80 dekagramm alaplébe való halra (pontyfarok, süllő, fogas)
  • egy evőkanál fűszerpaprikára,
  • egy fej vöröshagymára,
  • négy gerezd fokhagymára,
  • hat szelet pontyra, és
  • sóra, borsra ízlés szerint.

Az elkészítés nem nagy ördöngösség. Miután az alapléhez szükséges halakat megmossuk hideg vízben, egy nagy fazékba tesszük őket, amelyhez hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ehhez jöhet a só, bors és fokhagyma. Forrásig főzzük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és alacsony lángon további 20–25 percig főzzük. Aztán jöhet a passzírozás, amelyet egyszerűen megoldhatunk egy szűrő segítségével.

A sűrű alaplevet ezek után visszatesszük a tűzhelyre, közepes lángon ismét felforraljuk, beletesszük a halszeleteket, majd 8–12 perc alatt készre főzzük az ünnepi asztal sztárját, amelyet friss kenyérrel kínálunk.

További recepteket és tippeket a Sóbors oldalán talál.