Itt van, miről szavahatnak a Richter részvényesei a közgyűlésen

1 hónap ezelőtt 11

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A 2023-as év után a korábban jelzettnek megfelelően 423 forint osztalékot javasol az igazgatóság, ami a konszolidált adózott eredmény arányában 49,1 százalékos kifizetési arányt jelent. Ez összesen 78,8 milliárd forint osztaléktömeg kifizetését jelenti a törzsrészvényekre, és a Richter részvényeinek tegnapi záróárfolyamával számolva 4,4 százalékos osztalékhozamot. Az osztalékfizetés június 13-án kezdődik.

A közgyűlés szavaz a saját részvény visszavásárlási programról, amely felhatalmazhatja az igazgatóságot arra, hogy a közgyűlést követő 18 hónapban saját részvényeket vásároljon tőzsdei vagy tőzsdén kívüli forgalomban a társaság jegyzett tőkéjének legfeljebb 10 százalékáig terjedő mértékben, a tőzsdei ártól legfeljebb +/-10 százalékkal eltérő vételi áron. Ennek célja a Richter stratégiai céljainak megvalósítása, például felvásárlási ügyletekben a saját részvények fizetési eszközként való használata, valamint a Richter munkavállalói és vezetői ösztönzési rendszer részvényszükségletének biztosítása.

A közgyűlés szavaz igazgatósági tagok újraválasztásáról is, az igazgatóság javaslata Ács Nándor Pál, Pandurics Anett, Szécsényi Bálint újraválasztása további 3 éves időtartamra, 2027-ig. Emellett az igazgatóság javasolja a felügyelőbizottságba Bedros Jonathán Róbert és Pavlik Lívia újraválasztását, és Dale André Martin megválasztását, valamint Gál Krisztina és Sallai Ferenc munkavállói küldöttek újraválasztását szintén 3 éves időtartamra.

Címlapkép forrása: Portfolio 

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.