Je suis Judit – Demeter Szilárd is megszólalt a Varga-interjú után

1 hónap ezelőtt 13

Attól még, hogy nem szól bele mások életébe, azt gondolja, hogy férfi nem bánik így egy nővel, pláne nem a gyermekei anyjával, fejtegette. Szerinte Magyar Péter Ken baba Barbie nélkül, és már előre dühös amiatt, hogy úgyis kimosdatják majd.

Veled vagyok, Judit

– áll ki Demeter Szilárd a Mandinernek írt véleménycikkében a korábbi igazságügyi miniszter mellett.

Az írást, amit az Origo közölt online, Demeter azzal kezdi, hogy ő bizony nem akart megszólalni „Magyar Péter ügyében”, de miután megnézte Varga Judit és Hajdú Péter beszélgetését szerda este, meggondolta magát.

Varga exférjét úgy jellemzi, mint „lufihámozó piperkőcöt”.

Ő Ken baba Barbie nélkül, macsósat játszik, miközben tudja, egész eddigi élete arról szól, hogy „nincs Ken Barbie nélkül”, Ken önmagában senki

– megy bele Magyar jellemzésébe, amibe természetesen egy kis gyurcsányozás is belefért. Majd rátér a Varga által bántalmazóként lefestett kapcsolatukra.

„… ahogyan Judit is többször említette, sokan élhetnek így. Elgondolkodtam, hogy ismerek-e ilyen családokat? Ismerek. Érzékelem-e, hogy baj van? Érzékelem. Szóvá teszem-e? Nem. Teszek-e bármit? Nem. Nem teszem szóvá, mert nem rám tartozik. Az ő magánéletük, felnőtt emberek, az ő felelősségük. Én sem szeretném, ha valaki életmódtanácsokkal bombázna a családi életünkre vonatkozóan, mert az meg az én felelősségem”, adja meg magának a feloldozást. Hozzáteszi azonban, hogy attól még, hogy nem szól bele mások életébe, azt gondolja, hogy férfi nem bánik így egy nővel, pláne nem a gyermekei anyjával.

Ha csak a töredéke lenne igaz mindannak a töredéknek, amit Varga Judit elmondott (és én minden szavát elhittem: nem azért, mert egy oldalon állunk, hanem mert hiteles volt), már az elégséges lenne ahhoz, hogy ne akarjak Magyar Péterrel egy levegőt szívni.

Demeter már előre felhúzza magát azon, hogy szerinte úgyis kimosdatják majd Magyart, sőt, őt fogják áldozatként beállítani.

Jön mindenféle nőjogi, áldozatvédelmi szervezet, akik a jelenlegi „üvöltő hallgatásuk” (Varga Judit megfogalmazása) után a rendszert fogják hibáztatni, mert nem áldozatot akarnak védeni, hanem rendszert akarnak buktatni, és ez nem mindegy. Jönni fognak, mert el se mentek azok, akiknek annyi a mondandójuk, hogy O1G, és ezt ismét el is mondják. Ömleni fog a szar, és az összes olyan házas- vagy élettárs, aki ilyen kapcsolatban él, elveszíti a maradék reményét is. Ezért ebben a pillanatnyi csendben, amíg a kivégzőosztag újratölt, hadd írjam ki újbeszélül, hogy értsék a lájkemberek is: je suis Judit

– zárja a gondolatmenetét.

Demeterről nemrég írtuk meg, hogy az Index információi szerint Vidnyánszky Attilával és Vashegyi Györggyel egyetemben ő lehet a közeljövőben központosítani, egységesíteni kívánt kulturális élet egyik legfőbb döntéshozója. A portál ezt egy új, átfogó kulturális törvénytervezetre hivatkozva írta.