Jermak: a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetjük a háborút

5 hónap ezelőtt 12

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról – jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.

Andrij Jermak egy civil szervezet, az US Institute of Peace pódiumbeszélgetésén kérdésre válaszolva nagyon fontosnak mondta, hogy a támogatást megszavazza az amerikai törvényhozás, mert a Joe Biden elnök által az ukrajnai támogatások folytatására kért pénz nélkül Ukrajna nehéz helyzetbe kerülne.

Az ukrán költségvetés számára nyújtott közvetlen amerikai segítségről úgy fogalmazott, hogy az segített a túlélésben a nehéz helyzetben.

Andrij Jermak azt is hangoztatta, hogy a külföldi támogatás segítségével képesek győzelmet aratni, és célnak nevezte nemcsak a 2022. február 24-e előtt állapotok helyreállítását, de a 2014 előtti határokat, ami a Krím visszafoglalását is jelenti.

Andrij Jermak az amerikai fegyverek számára a legjobb “reklámnak” nevezte azok ukrajnai felhasználását, mert szerinte képesek megmutatni a világnak, hogy például a Patriot-rakéták képesek bármely ellenséges eszközt megsemmisíteni.