Joe Biden aláírta: betilthatják a TikTokot az Egyesült Államokban

1 hét ezelőtt 7

[sz]Karkó Ádám, fotó: Unsplash[sz]

Joe Biden amerikai elnök alá is írta a TikTok betiltását célzó törvényjavaslatot, amivel a kínai alkalmazást korlátozni tudják – írja a 24.hu. A ByteDance kínai cég tulajdonában lévő alkalmazásnak ezért most döntenie kell, hogy elveszíti-e a 170 millió amerikai felhasználóját, vagy pedig eladja a platformot egy amerikai tulajdonosnak.

Az FBI többször is figyelmeztette az embereket, hogy a kínai cég bármikor megoszthatja a felhasználók érzékeny adatait a kínai kormánnyal, azonban a tulajdonló vállalat mindig tagadta a vádakat.

A ByteDance-nek kilenc – és plusz három – hónap áll rendelkezésére, hogy vevőt találjon a platform megvásárlására. Amennyiben mégsem sikerül vásárlót találnia a kínai cégnek, úgy a TikTok 2025 januárjától kezdve teljesen ki lesz tiltva az államokban. A ByteDance bizonyára meg fogja támadni a törvényt, hogy minél hosszabb határidót kényszerítsen ki.

Ugyanakkor hangsúlyozza a vállalat, hogy nincs köze a kínai államhoz: ugyanis cégük ügyeiről egy szingapúri vezérigazgató, egy amerikai operatív igazgató, valamint egy írországi biztonsági vezető dönt.

Kihangsúlyozták továbbá azt a tényt is, hogy a betiltás 170 millió amerikai szólásszabadságot sértené, sőt 7 millió vállalkozást tenne tönkre, és egy olyan platformot állítana földbe, ami évente 24 milliárd dollárral járul hozzá az USA GDP-jének termeléséhez.

[kapcsolodo]blokkolhatjak-a-pornooldalakat-az-internetszolgaltatok-egy-uj-torvenyjavaslat-szerint[kapcsolodo]