Júniusban jön a Sárkányok házának második évada, két különös előzetes is készült hozzá

1 hónap ezelőtt 21

Érkezik minden idők egyik legnézettebb sorozatának a folytatása, a Trónok harca cselekménye előtt 200 évvel játszódó Sárkányok házának a második évada.

Az HBO saját gyártású drámasorozatának a nyolc epizódból álló második évada június 17-én, hétfőn debütál az HBO-n, és a most bejelentett régi-új streaming-platformon, a Maxen is nézhető lesz.

Francesca Orsi, az HBO tartalmakért, drámasorozatokért és filmekért felelős vezetője március 21-én, a Lille-ben megrendezett Series Mania rendezvényen mutatta be a Sárkányok háza folytatásának előzeteseit, amelyek a két ház, a Targaryen (Fekete) és a Hightower (Zöld) között húzódó ellentéteket, a házak saját szemszögéből ábrázolják.

A történet szerint Westeros véres polgárháború küszöbén áll: a Zöld és a Fekete Tanács Aegon királyért, illetve Rhaenyra királynőért harcol. Mivel mindkét fél úgy gondolja, hogy az övé a jogos hely a Vastrónon, a Zöld- és a Fekete-előzetesek a két nézőpontot tükrözik: ugyanannak a történetnek a két egymástól elkülönülő, de egymást kiegészítő feleként.

A második évad visszatérő szereplői lesznek többek között: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno és Rhys Ifans.

Új szereplőként pedig feltűnik majd Abubakar Salim (Alyn of Hull szerepében), Gayle Rankin (Alys Rivers), Freddie Fox (Ser Gwayne Hightower), Simon Russell Beale (Ser Simon Strong), Clinton Liberty (Addam of Hull), Jamie Kenna (Ser Alfred Broome), Kieran Bew (Hugh), Tom Bennett (Ulf), Tom Taylor (Lord Cregan Stark) és Vincent Regan (Ser Rickard Thorne).

A Sárkányok háza első évada az előzetes várakozások miatt már az első pillanattól kezdve nagyon sikeresnek bizonyult. Annyira, hogy a premierje alatt össze is omlott egy időre az HBO Max, a Trónok harca előzménysorozata pedig Európában és Magyarországon is minden idők legnézettebb tartalma lett az HBO streaming-platformjain, lekörözte még a Trónok harca nyolcadik évadát is.

A sorozatról szóló kritikánkat itt tudja elolvasni: