Kalapács alá kerülnek Michael Schumacher luxusórái

2 hét ezelőtt 13

Örülhetnek Michael Schumacher fanatikus rajongói, ám csak akkor, ha bőven van mit a tejbe aprítaniuk. A család döntése értelmében ugyanis a Christie's svájci aukciósház az autóversenyző nyolc különleges óráját bocsátja aukcióra májusban. Az órák összértékét előzetesen 4 millió dollára becsülik.

Michael Schumacher Formula–1-es legenda nyolc darab luxus- és személyre szabott órája kerül aukcióra. Az órákhoz azonban nem juthat hozzá akárki, ugyanis az érdeklődőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha szeretnék megkaparintani valamelyik darabot. Az órák összértéke mintegy 4 millió dollár – közölte a Bild.

Az aukcióra a tervek szerint május 13-án a svájci Genfben kerül sor, ám előtte a különleges darabokat május 3. és május 5. között, a Miami Nagydíj hétvégéjén a közönség élőben is megcsodálhatja egy New York-i kiállításon.

Schumacher családja alaposan mérlegelt, hogy milyen daraboktól váljanak meg. Kifejezetten azokat válogattak ki, melyekről úgy gondolták, hogy az óragyűjtők képesek lesznek értékelni valódi értéküket.

Az aukció látványossága az egyedülálló, platinából készült Vagabondage 1 lesz, amelyet Schumacher korábbi Ferrari-csapatfőnöke, Jean Todt rendelt egykoron. A számlap jelképként Schumaher hét világbajnoki címét, sisakdizájnját és a Ferrari emblémáját sorakoztatja fel. Az órán egy Todt dedikációjával ellátott metszet is látható. A luxusórát a világbajnok 2004 karácsonyára kapta ajándékba. A Christie's becslései szerint az egyedi darab akár 2,2 millió dollárt is érhet.

Kisebb összegből is megúszhatja az aukciót az, aki megelégszik a Rolex rozsdamentes acélból készült Paul Newman Daytona karórájával, amelyért csupán 440 ezer dollárt kell kicsengetni. Ennél is olcsóbb lesz Schumacher Audemars Piguet órája, amely legfeljebb mindössze 280 ezer dollárt hozhat a család konyhájára.

Az aukción befolyó pénzösszeget a család minden bizonnyal Michael Schumacher gondozására fordítja. Az egykori világbajnok bő tíz évvel ezelőtti síbalesete óta szorul orvosi segítségre.