Katalin hercegné megtrollkodásába Kína, Oroszország és Irán is beszállhatott

1 hónap ezelőtt 14

Katalin hercegné megtrollkodásába Kína, Oroszország és Irán is beszállhatott

Az összeesküvés-elméletek terjesztésével az a céljuk, hogy destabilizálják az Egyesült Királyságot.

Brit politikusok attól tartanak, hogy Kínának, Oroszországnak és Iránnak is köze lehet a walesi hercegné egészségi állapotát érintő spekulációk és összeesküvés-elméletek terjesztéséhez, a céljuk pedig Nagy-Britannia destabilizálása – írja a The Telegraph.

Katalin hercegné egy péntek este közzétett videóban jelentette be, hogy rábetegség miatt kemoterápiás kezelésben részesül. Ezt követően Rishi Sunak brit miniszterelnök elítélte a hercegnét az elmúlt hetekben támadó internetes trollokat.

Mindezek ellenére az összeesküvés-elméletek nem álltak le, a közösségi oldalakon többen arról írtak, hogy a felvételt mesterséges intelligencia hozta létre, mások azt kifogásolták, hogy a hercegné miért nem hozta hamarabb nyilvánosságra a diagnózist.

A The Telegraph szerint magas rangú kormánytagok körében egyre nagyobb az aggodalom Kína, Oroszország és Irán állítólagos befolyása miatt a Katalin körül kialakult internetes álhírek terén. Egy kormányzati forrás a lapnak arról beszélt, hogy ezeknek az országoknak a működéséhez hozzátartozik a destabilizálás, legyen szó a választások legitimitásának vagy más intézményeknek az aláásásáról.

A Downing Street épp arra készül, hogy hivatalosan is megvádolja Kínát a választási biztottságot ért 2021-es kibertámadásért: akkor a hackerek 40 millió brit választópolgár személyes adataihoz jutottak hozzá.

Katalin hercegné ereje most lesz igazán látható, amikor törékenyebb, mint valaha

Kiadhatott volna volna egy közleményt a Kensington-palotán keresztül, kitehetett volna egy Instagram-posztot, szigorúan manipulálatlanul nyilván, Katalin mégis úgy döntött, egy padon ülve kamerába mondja a diagnózisát: rákos. Sminkben, tökéletes hajjal, kifogástalan gesztusokkal tette nevetségessé és szánalmassá azt a cirkuszt, amely az elmúlt hetekben a személye körül kialakult.