Katonai kitüntetésivel is próbál védekezni a bíróság elő állított orosz politikus

1 hét ezelőtt 11

Az orosz védelmiminiszter-helyettest korrupció miatt vették őrizetbe. A hivatalos magyarázat szerint Ivanov a védelmi minisztérium építési munkálataival kapcsolatosan fogadott el kenőpénzt egy építési vállalkozótól. Erős a gyanú, hogy Mariupol kapcsán robbant ki a botrány: Ivanov volt megbízva a megszállt ukrán település újjáépítési munkálatainak felügyeletével - írja a portfolio.hu.

Timur Ivanovot legalább két hónapig tartják őrizetben, amíg az ellene felhozott vádakat vizsgálják a hatóságok. Nyugati és ukrán források szerint Ivanov politikai tisztogatás áldozata lett.

Az X-en is erről találgatnak az ukránok.

Russia: Deputy Defence Minister Timur Ivanov has been jailed for 2 months pending trial for massive corruption and bribe-taking. Putin is certainly purging him for other reasons, since everyone at the MoD and the Kremlin is corrupt. The purges are coming. pic.twitter.com/G9GkYy3sfk

— Igor Sushko (@igorsushko) April 24, 2024

Ami Mariupol újjáépítését illeti az rosszul halad. Két évnyi megszállás után is romokban hever az ukrán város nagy része, de még az újonnan felhúzott városrész is nagyrészt lakhatatlan.