Kecskeméten rendezték a CX kupa második fordulóját

5 hónap ezelőtt 8

November 5-én a kecskeméti Kun Cross viadallal folytatódott a 2023-2024-es Cyclo-cross Magyar Kupa, ahol az elit hölgyeknél Szekeres Viktória (KTM Team Hungary), míg a férfiaknál Dina Márton (ATT Investments) diadalmaskodott.

A viadalt ezúttal is a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén rendezték, ahol a számos technikás kanyar mellett homokágy és erdei ösvény is várta a kerekeseket.

A délelőtti program a kilenc éven aluli lányok és fiúk futamával vette kezdetét. Előbbiben Storcz-Nagy Luca (Superior Racing Team), míg utóbbiban Katona Attila (DSI Cycling Team) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Madár Liza (Hírös ESC) sikerét hozta a csatározás, az U11-es fiúknál pedig Mády Áron (DVTK Cycling Team) győzött. WU13-ban Babics Zita (Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület) aratott magabiztos győzelmet, míg a fiúknál Honti Tamás (Delta MTB Sopron) volt a legügyesebb.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már egy kicsit nehezedett. Az abszolút győzelmet az U17-es Vizi Gáspár (DSI Cycling Team) szerezte meg, miközben U15-ben Lónyai Balázs (Kis-Galya KSE) diadalmaskodott. WU15-ben Hegedűs Heléna (Cube-Csömör), WU17-ben pedig Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Sportközpont) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es lányok és fiúk, valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Kiss Benedek (Superior Racing Team) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Mudra Málna (Green Riders) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) haladt át elsőként a célvonalon Péteri Niké (Acélvakond Cycling Team) és Farkas Janka (Hírös ESC) előtt. A Master hölgyeknél Kriston Judit (Footstrong SE) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már hét kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Dina Márton (ATT Investments) ünnepelhetett, Málnási József (ASC Velocitas) lett a második, míg a román George-Cristian Stan (Living Bike Faresin Team) zárt harmadikként, a Master 1-ben pedig Soós Tamás (Kőbánya Cycling Team) győzött.

A kupaforduló a Master korosztály további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Szabó Endre (Hírös ESC), Master 3-ban Kiss Attila (CoffeeRide SE), Master 4-ben pedig az osztrák Christoph Schmid (Marcali Kerékpáros SE) emelhette magasba a karjait.

A sorozat következő versenyét november 11-én Debrecenben rendezik.

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség

Bejegyzés navigáció