Késelés egy walesi gimnáziumban, többen megsérültek

1 hét ezelőtt 20

Hárman megsérültek és egy embert letartóztattak, miután késelés történt egy walesi középiskolában. Két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, amellyel kórházba vitték a sérülteket, a rendőrség egy embert tartóztatott le az akció után. Elmondták, hogy mást nem is keresnek az incidenst követően.

A jelentések szerint szerdán késelés történt és többen megsérültek a Carmarthenshire állambeli Ammanfordban található Ysgol Dyffryn Aman középiskolában. A Wales Air Ambulance megerősítette, hogy két helikoptert is küldtek a helyszínre a sérültekhez. Az aggódó szülők az interneten közölték, hogy az iskolát lezárták, a tanulókat az osztálytermekben tartják.

Lisa Barrett, akinek a lánya a nyugat-walesi iskolába jár elmondta, hogy a lánya SMS-ben közölte vele, hogy a középiskolát bezárták. A BBC-nek elmondta, hogy a jelentések szerint több embert megkéseltek – köztük két alkalmazottat. „Ez nagyon aggasztó. Ha a gyermekedtől hallod, hogy valakit leszúrtak, nem tudod, mit tegyél” – mondta Barrett.

Az ember nem számít ilyesmire, elküldi a gyerekeit az iskolába, és azt hiszi, hogy biztonságban lesz

– fakadt ki. „De azért megnyugtató tudni, hogy be vannak zárva az osztálytermekbe” – tette hozzá. Barrett azt mondta, hogy nem közöltek vele semmit az iskolától. A helyi képviselő, Jonathan Edwarsd a közösségi oldalán fejezte ki együttérzését.

Egy embert letartóztattak

Helyi idő szerint fél 3 körül a rendőrség közleményében azt írta: „Három személy megsérült, és kezelés alatt állnak.”

Egy személyt letartóztattunk, és nem keresünk senki mást az incidenssel kapcsolatban

– közölték. „A mentőszolgálat továbbra is a helyszínen tartózkodik, és az iskolát bezárták, amíg a nyomozás folytatódik. Szorosan együttműködünk az iskolával és a Carmarthenshire megyei tanáccsal. Tudomásunk van arról, hogy az incidensről készült felvételek jelenleg is keringenek a közösségi médiában. Kérjük, hogy ezt távolítsák el, hogy elkerüljék a bíróság megsértését és az érintettek szorongásának fokozását. Arra kérjük az embereket, hogy ne találgassanak, amíg a rendőrségi nyomozás folyamatban van” – fejezték be a sajtószöveget.

Szülők százai várják jelenleg is a diákok kiszabadulását, akik az osztályterembe zárva várnak a rendőrségi nyomozás végére. A mentők már elhagyták a helyszínt a sérültekkel. A 11–18 éveseket oktató iskolának mintegy 1450 tanulója van. 

We were the bad guys for campaigning for safer schools in Wales and more safe guarding for children.
As authorities maintain schools are safe, Voice Of Wales reports the truth.
Stabbing in Ysgol Dyffryn Aman with the school on lockdown! pic.twitter.com/nNk2M9HGIU

— Voice Of Wales (@VoWalesOfficial) April 24, 2024