Kiakadtak egy gyerekmentes, kutyabarát brit kocsmára

1 hét ezelőtt 14

Egy brit kocsmát szétszedtek a neten a „kutyabarát, gyerekmentes” felirat miatt, de a tulajdonos kiállt a policyja mellett, és azt mondta, a helyi közösségtől és a nemzetközi közösségtől is kapott támogató üzeneteket.

David Worcester, aki a Lower Red Liont vezeti a hertfordshire-i St. Albansban, azt mondta, a tábla már évek óta a kocsma előtt állt, de csak azután váltott ki heves reakciókat az interneten, hogy egy vendég kiposztolta az X-re.

A posztra, amit 75 millióan láttak, és több mint 3400 válasz érkezett rá, azt reagálta valaki, hogy: „Miért vált társadalmilag elfogadottá, hogy szó szerint gyűlöljük a gyerekeket?”

Worcester szerint a kocsmája támogató üzeneteket kapott. „A helyi közösség reakciója nagyon pozitív volt, a reakció mindenhonnan, távolabbról is csak pozitív volt. Kaptam e-maileket Ausztráliából, egy e-mailt Bristolból. Minden pozitív – az egyetlen negatívum a kezdeti Twitter volt. (…) Volt néhány elég vad vádaskodás. De az egyetlenek, akik ezzel vádoltak, olyanok voltak, akik még soha nem jártak a kocsmában" – mondta. Szerinte főként külföldön élő emberek panaszkodnak.

Worcester a BBC-nek azt mondta, „semmi kifogásom nincs az ellen, hogy más kocsmában gyerekek legyenek, soha, csak az enyémben nem akarom őket”. A policyje kb. 11 éve van érvényben, és ugyanez volt az általa vezetett korábbi szórakozóhelyen is. „Én csak olyan környezetet szeretnék teremteni, ahol a vendégeim leülhetnek, és pihenhetnek, elég egy gyerek, és máris elrontja mindenki hangulatát” – mondta.

Szerinte St. Albansban több mint 40 kocsma van, és mind gyerekbarát, a legtöbbjük kutyabarát, ő az egyetlen a környéken, amelyik nem az. (Guardian)