Kiderült, ki lesz az Örkény Színház új igazgatója Mácsai Pál után

4 hónap ezelőtt 10

Eldőlt, hogy ki vezetheti majd tovább az Örkény Színházat Mácsai Pál távozása után.

A színház a közösségi oldalán jelentette be, hogy a korábban kiírt pályázat alapján kik lesznek az új vezetők.

Mint közölték:

„Ahogy korábban bejelentette, az Örkény Színházat létrehozó és 20 éven keresztül igazgató Mácsai Pál jelenlegi mandátumának lejárta után átadja a színházvezetői feladatait. Felkérésére Gáspár Máté készített ügyvezetői pályázatot, amelyben művészeti vezetőként a színház színész-rendezőjét Polgár Csabát, gazdasági vezetőként pedig a jelenleg is ezt a munkakört ellátó Bagi Andreát jelölte meg. A program

az elmúlt két évtized eredményeit megőrizve megújító, XXI. századi városi színház modelljének kidolgozására tesz javaslatot.

Miután a koncepciót a szakmai bizottság 6 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett támogatta, a Fővárosi Közgyűlés december 13-i ülésén

Gáspár Mátét az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, 2025. március 1. napjától 2030. február 28. napjáig terjedő határozott időtartamra egyhangúlag megválasztotta.

Az új igazgató – aki korábban a Krétakör Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand működtetésében vállalt vezető szerepet – Mácsai Pállal közösen készíti elő a 2024/25-ös átmeneti évadot”.

[kapcsolodo]/macsai-pal-az-ember-szemelyes-emlekezete-hosszabb-mint-azelete/[kapcsolodo]