Kiderült, Szoboszlaiék sérült kapusa felépül-e a Manchester United elleni rangadóra

5 hónap ezelőtt 6

Két kulcsemberét is elvesztette a Liverpool a Manchester City elleni 1–1-es döntetlent követően. Jürgen Klopp, a csapat német menedzsere elárulta, Diogo Jotára és az első számú kapusra, Alisson Beckerre sem számíthat heteken át. Kettejük közül azonban utóbbi problémája a kisebb.

„Mindketten hiányoznak – fújtatott nagyot Klopp a csütörtök esti (21.00) LASK Linz elleni Európa-liga-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón, mikor a csapat portugál támadójáról, Diogo Jotáról, és Alisson kapusról kérdezték. – Alisson kihagyása ígérkezik rövidebbnek. Csütörtökön és vasárnap sem játszik majd, és az azt követő héten sem fog valószínűleg. De utána már rendben lehet. Diogo felépülése valamivel tovább tarthat, egyelőre pontosan azt sem tudjuk, milyen sokáig.”

Alissont az El-csoportmeccseken rendre az ír Caoimhin Kelleher tehermentesítette, így az osztrákok elleni találkozón csaknem fel sem tűnik majd a brazil hiánya. A folytatás már érdekesebb lehet első számú kapus nélkül, hiszen a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató, sőt, a bajnokságban rendre kezdőként bevető csapatra sűrű program vár. Vasárnap a Fulhamet fogadja, szerdán hétközi fordulón a Sheffield otthonába látogat, majd jön két újabb idegenbeli meccs, a Crystal Palace elleni bajnoki, és az Union Saint-Gilloise elleni csoportkörös utolsó találkozó az Európa-ligában.

Klopp szavai alapján nagyjából ekkorra épülhet fel Alisson is, azaz a Manchester United elleni, december 17-ei angol csúcsrangadóra ismét bevethető lehet.

A BBC úgy tudja, Jota számára ugyanakkor véget ért 2023-as év, jelen állás szerint legközelebb január közepén lehet bevethető a portugál csatár. Vagyis esetében nemcsak az MU elleni találkozó, de a december 23-ai, Arsenal elleni csörte is kimarad. A londoni klub jelenleg vezeti a bajnokságot.