Kiegészültek a Gloster közgyűlésének napirendi pontjai

2 hét ezelőtt 11

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Gloster 2024. április 30-án tart közgyűlést, amelynek 1. és 2. napirendi pontjához kapcsolódnak új kiegészítéseket tett közzé a társaság.

A társaság ugyancsak tájékoztatott, hogy a 2024. március végi tájékoztatásával ellentétben sikeresen zárni tudta a 2023. évi konszolidált IFRS nemzetközi standardek szerinti beszámolójának auditját is és ezzel a pénzügyi adatok összehasonlíthatósága teljes mértékben biztosítottá vált a befektetők részére. A fentiek szerint a határozati javaslatokban a konszolidált pénzügyi adatok már IFRS standard szerint szerepelnek és a közgyűlés időpontjára a könyvvizsgálói jelentés és a Gloster ESEF szabvány szerinti éves jelentése is rendelkezésre fog állni, melyet a társaság még a közgyűlést megelőzően tervez közzétenni a befektetők teljeskörű tájékoztatása érdekében.

A fentiekre figyelemmel a társaságnak a közgyűlés 1. és 2. napirendi pontjaihoz kapcsolódó előterjesztései, határozati javaslatai a következők:

1. napirendi ponthoz kapcsolódóan az igazgatóság határozati javaslata:

„A Közgyűlés a Társaság számvitelről szóló 2000. évi C. törvény előírásaival összhangban készített 2023. évi egyedi (6.290.665 eFt mérleg-főösszeggel, -89.478 eFt adózott eredménnyel (veszteség)) és IFRS nemzetközi standardek szerinti konszolidált éves beszámolóját (8.566.647 eFt  mérleg-főösszeggel, 304.625 eFt adózott eredménnyel), valamint éves jelentését és a könyvvizsgáló, az Auditbizottság és a Felügyelőbizottság ezekről készült írásbeli jelentését elfogadja.”

2. napirendi ponthoz kapcsolódóan az igazgatóság határozati javaslata:

„A Közgyűlés dönt a Társaság adózott eredményének eredménytartalékba helyezéséről.”

A Gloster árfolyama ma stagnál, míg idén 4,2 százalékot esett.

Címlapkép forrása: Portfolio