Kihirdették mikor tartják a következő BAFTA-díjátadót

1 hét ezelőtt 14

Már most kihirdették, hogy mikor adják a filmes szakma egyik legnagyobb elismerését 2025-ben.

Megerősítették, hogy a 2025-ös Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) 2025. február 16-án, vasárnap kerül megrendezésre, írja a Deadline. Ez azt jelenti, hogy az eseményre két héttel a 2025. március 2-án esedékes Oscar-gála előtt kerül sor, és ismét a február 13–23. között zajló Berlini Filmfesztivál ideje alatt tartják a díjátadót.

A 2024-es BAFTA-díjátadót három héttel az Oscar-gála előtt tartották. Az idei BAFTA-díj-kiosztón az Oppenheimer mellett Jorgosz Lanthimosz Szegény párák (Poor Things) című filmje is a nagy nyertesek között volt: ezt az alkotást tizenegy díjra jelölte a brit filmakadémia, amelyből ötöt el is nyert.

A filmben nyújtott alakításáért Emma Stone kapta a legjobb női főszereplőnek járó elismerést, emellett az alkotásé lett a legjobb smink, a legjobb jelmeztervezés, a legjobb produkciós tervezés díja, valamint a legjobb különleges látványhatásokért odaítélt BAFTA-díj.

Emma Stone mellett Carey Mulligan, a Maestro női főszereplője is versenyben volt ezért a BAFTA-díjért.

A legjobb dokumentumfilm kategóriában az ukrajnai háborúról szóló 20 Days in Mariupol című produkció nyerte el a brit filmakadémia elismerését. 

A díjátadót országos átlagban hárommillióan, csúcsidőben pedig 3,8 millióan nézték a BBC One-on, ami 2020 óta a legmagasabb nézettségi adat. Az org ma közölte, hogy az est folyamán a BAFTA közösségi médiaplatformjain 20,6 millióan nézték meg a ceremónia kiemelt videóit is.