Kikapott a Fradi Ekl-riválisa

6 hónap ezelőtt 8

Az olasz labdarúgó-élvonal 9. fordulójának hétfői játéknapján este jött a meglepetés: a Ferencvárossal azonos Európa-konferencialiga-csoportban szereplő Fiorentina az első 45 percben közel 60 százalékban birtokolta a labdát, igazán nagy gólhelyzetig nem jutott el. Annál inkább a vendéggárda: az első félidő hosszabbításának elején Caputo fejelt közelről a kapuba, de a játékvezető videózás után visszavonta a gólt, mert a labda a csatár karját érintve került a hálóba.

A második félidőben a hazaiak még többet birtokolták a labdát, az Empoli pedig még inkább betolta a buszt a tizenhatosa elé és azon belülre, ám hiába a nyomasztó firenzei fölény, Arthur Melóék csak kisebb helyzetecskékig jutottak, igazán komoly egyenlítési lehetőséghez nem. Az Empoli viszont amikor a második félidőben első alkalommal eljutott a hazaiak tizenhatosán belülre és szinte azonnal megduplázta előnyét: parádés kontra végén Jacopo Fazzini jobbról belőtt labdáját Emmanuel Gyasi pofozta közelről a kapuba.

A Fiorentina hiába birtokolta több mint 70 százalékban a labdát, és lőtt háromszor annyit kapura, mint az Empoli, a vendégek nem érdemtelenül távoztak három ponttal az Artemio Franchi Stadionból.

Írta a Magyar Hírlap

Bejegyzés navigáció