Kikapott Norvégiától a magyar válogatott

1 hét ezelőtt 10

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak és a hollandok ellen egyaránt 2-0-ra győzött, a norvégok is veretlen voltak, de ők pontot veszítettek a franciákkal szemben.

Az első harmad nagy magyar mezőnyfölényt hozott, és mindkét oldalon volt két-két kiállítás. Hiába volt 14-3 a kapusra lövési arány, gól nem született.

A folytatás is hasonlóan alakult, sorra maradtak ki a fórok, mígnem Mathea Fischer szúrt bele egy távoli lövésbe, a korong Németh Anikó lábai között került a hálóba. A magyar csapat 154 perc 1 másodperc után kapott gólt a tornán.

Erősen nyomott a Cortina-együttes, és a hatodik emberelőny, az 55. percben meghozta az egyenlítést. Dabasi Réka csapott le a norvég kapusról lecsorgó pakkra, Huszák Alexandra elé passzolt, akinek nem volt nehéz dolga. Ezzel együtt alapidőben nyerhetett volna a skandináv alakulat, másfél perccel a vége előtt a kapuvas mentett Németh helyett.

A hosszabbításban nem esett gól,

Huszák a felső lécet találta el,

így a rávezetés döntött. Ebben hét párt követően 1-1-re álltak, magyar részről Pázmándi Zsófia volt eredményes, ám a nyolcadik körben Kreisz Emma lövését védte a kapus, Millie Rose Sirum bombájával szemben viszont Németh tehetetlen volt.

A magyarok pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.